Workshop “Schrijven met de focus van een journalist” (voor zzp’ers)

Als zzp’er wil je je toekomstige klanten via website, flyer of andere schrijfsels laten weten dat jij er bent en wat jij aanbiedt. En mogelijk wil je zelfs een boek schrijven die jouw experstatus gelijk duidelijk maakt voor toekomstige klanten. Maar hoe doe je dat eigenlijk gestructureerd? 

 

Je bent vol goede moed begonnen met het schrijven van je website, een flyer, blogs, netwerk- en acquisitiebrieven. Of misschien droom je van je eigen whitepaper, e-book of zelfs een volledig eigen boek.

 

En halverwege zakt de moed je in de schoenen.

 

  • Want je springt van de hak op de tak en je teksten worden ondoordringbaar lang.
  • Of je vindt het reuze moeilijk om over jezelf te schrijven, want je houdt niet van pochen en opscheppen.
  • Mogelijk lukt het je niet om ‘de juiste toon’ te treffen, maar heb je geen idee waar dat aan ligt.
  • Of zodra je wilt gaan schrijven, heb je opeens een volledig smoezenboek paraat waarom andere bezigheden op dit moment veel belangrijker zijn.
  • Maar wat ook kan, is dat je onmiddellijk ‘verlamt’ zodra je een zin wilt opschrijven.

 

Schrijven is een ambacht

Als professioneel communicatie-diva, met ruim 22 jaar ervaring als journalist/tekstschrijver, hoofdredacteur van bladen en online, uitgever en eindredacteur van boeken, en (non-fictie)auteur, ben ik die hobbels zelf vaak genoeg tegengekomen. Als zzp-coach en -trainer help ik andere zzp’ers onder andere graag bij hun communicatie. 

Het goede nieuws is: je hoeft geen getalenteerde schrijver te zijn om een goede tekst te schrijven. Schrijven is een ambacht, het vraagt om oefening. En het vereist een goed plan om mee te beginnen. Vergelijk het bijvoorbeeld met beeldhouwen. Daarvoor maakt men ook eerst een plan: bestuderende schetsen, een paar details uitlichten en oefenen, en vooraf exact weten hoe groot het beeld mag worden.

 

Zo is het ook met schrijven

 

Een plan + focus = een goede start

En ik kan je hierbij helpen. In de workshop maken we een schrijfplan om een scherpe focus in je teksten aan te brengen: voor wie schrijf je, wat is de kern van je ‘boodschap’, wat wil je bereiken met deze tekst, enz. Want een goed plan is het halve werk. Het geeft houvast, richting en voorkomt dat je wollige of te lange teksten schrijft. Om optimaal profijt te hebben van de workshop is het wel zo leuk als je al een idee hebt voor een tekst, blog, bio voor op je website om daar in de workshop aan te werken.

 

Oefening baart kunst. Het verder oefenen doe je dan thuis. Maar de belangrijkste basics kan ik je in de workshop meegeven.

 

Ik sta te trappelen om je vanuit mijn uitgebreide kennis en ervaring te ondersteunen met tips en tricks! Graag ontmoet ik je bij een van de workshops of cursussen!

 

P.S. Wil jij starten als zzp’er? Of overweeg je een koerswijziging in het zzp’en? Zoek je een professionele sparringpartner of een stok achter de deur? Plan gerust vrijblijvend >> een kennismakingsgesprek (€ 30,00 ex. btw) van ongeveer een half uur in (locatie: Alkmaar of via videobellen) om met mij van gedachten te wisselen op welke manier zzp-coaching je hierbij kan ondersteunen.

 

P.P.S. Betty’s tips, artikelen en sprankjes van inspiratie als eerste lezen? Altijd op de hoogte van de meest recente workshops voor zzp’ers? Meld je dan aan via: //bit.ly/aanmeldingBetty

 


Over Betty van Wijngaarden

VAN WIJNGAARDEN Communicatie en Coaching 

Zzp-coach en communicatieprofessional (ruim 20 jaar zzp’er). Betty zet haar kennis en ervaring graag in om andere zzp’ers te ondersteunen bij hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Ze is een communicatie-diva pur sang, (hoofd-/ eindred., auteur, tekstschrijver). Betty blogt over haar ervaringen als zzp’er, zzp-coach en trainer, en deelt tips, sprankjes van (eigen)wijsheid, humor en inspiratie.

Meer informatie: www.vanwijngaardencoaching.nl | betty@vanwijngaardencoaching.nl

Plan hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek (€ 30,00 ex. btw) van ong. een half uur in om van gedachten te wisselen (locatie: Alkmaar, of via videobellen).

 

You may also like