Workshop “Schrijven met de focus van een journalist” (voor zzp’ers)

Als zzp’er wil je je toekomstige klanten via website, flyer of andere schrijfsels laten weten dat jij er bent en wat jij aanbiedt. En mogelijk wil je zelfs een boek schrijven die jouw experstatus gelijk duidelijk maakt voor toekomstige klanten. Maar hoe doe je dat eigenlijk gestructureerd? 

 

Je bent vol goede moed begonnen met het schrijven van je website, een flyer, blogs, netwerk- en acquisitiebrieven. Of misschien droom je van je eigen whitepaper, e-book of zelfs een volledig eigen boek.

 

En halverwege zakt de moed je in de schoenen.

 

  • Want je springt van de hak op de tak en je teksten worden ondoordringbaar lang.
  • Of je vindt het reuze moeilijk om over jezelf te schrijven, want je houdt niet van pochen en opscheppen.
  • Mogelijk lukt het je niet om ‘de juiste toon’ te treffen, maar heb je geen idee waar dat aan ligt.
  • Of zodra je wilt gaan schrijven, heb je opeens een volledig smoezenboek paraat waarom andere bezigheden op dit moment veel belangrijker zijn.
  • Maar wat ook kan, is dat je onmiddellijk ‘verlamt’ zodra je een zin wilt opschrijven.

 

Schrijven is een ambacht

Als professioneel communicatie-diva, met ruim 22 jaar ervaring als journalist/tekstschrijver, hoofdredacteur van bladen en online, uitgever en eindredacteur van boeken, en (non-fictie)auteur, ben ik die hobbels zelf vaak genoeg tegengekomen. Als zzp-coach en -trainer help ik andere zzp’ers onder andere graag bij hun communicatie. 

Het goede nieuws is: je hoeft geen getalenteerde schrijver te zijn om een goede tekst te schrijven. Schrijven is een ambacht, het vraagt om oefening. En het vereist een goed plan om mee te beginnen. Vergelijk het bijvoorbeeld met beeldhouwen. Daarvoor maakt men ook eerst een plan: bestuderende schetsen, een paar details uitlichten en oefenen, en vooraf exact weten hoe groot het beeld mag worden.

 

Zo is het ook met schrijven

 

Een plan + focus = een goede start

En ik kan je hierbij helpen. In de workshop maken we een schrijfplan om een scherpe focus in je teksten aan te brengen: voor wie schrijf je, wat is de kern van je ‘boodschap’, wat wil je bereiken met deze tekst, enz. Want een goed plan is het halve werk. Het geeft houvast, richting en voorkomt dat je wollige of te lange teksten schrijft. Om optimaal profijt te hebben van de workshop is het wel zo leuk als je al een idee hebt voor een tekst, blog, bio voor op je website om daar in de workshop aan te werken.

 

Oefening baart kunst. Het verder oefenen doe je dan thuis. Maar de belangrijkste basics kan ik je in de workshop meegeven.

 

Ik sta te trappelen om je vanuit mijn uitgebreide kennis en ervaring te ondersteunen met tips en tricks! Graag ontmoet ik je bij een van de workshops of cursussen!

 

Check mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van workshopdata in 2020 (locatie Alkmaar).

Meld je hier aan voor mijn nieuwsbrief voor zzp’ers >> en ontvang gelijk mijn artikel (4 pag.) “Vier effectieve netwerktips”.

 

Hartelijke groet, Betty van Wijngaarden

Coach/trainer voor zzp’ers en ervaren communicatie-diva

Over Betty van Wijngaarden

Met 22 jaar ervaring op zak als zelfstandig professional in de communicatie en sinds een paar jaar ook als professioneel zzp-coach & trainer, zet Betty van Wijngaarden haar kennis en ervaring graag in om andere zzp’ers te ondersteunen bij hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Ze is een communicatie-diva pur sang, met ervaring als hoofd- en eindredacteur tijdschriften, uitgever a.i., als auteur van boeken, en als journalist/tekstschrijver. Betty blogt over haar ervaringen als zzp’er, coach en trainer, en deelt tips, sprankjes van (eigen)wijsheid, humor en inspiratie.

Meer informatie: www.vanwijngaardencoaching.nl | mail: betty@vanwijngaardencoaching.nl

You may also like