Paste your Google Webmaster Tools verification code here
 • betty coacht

  Coach voor zelfstandig professionals

  zodat je helder hebt wie je bent er wat er écht bij jou past

 • betty coacht

  Coach bij professionalisering

  zodat je díe opdrachten binnenhaalt die je het allerliefste doet en waar je een goed inkomen mee verdient

 • betty coacht

  Coach bij authenticiteit

  zodat je je helder profileert en jouw favoriete klanten binnenhaalt

 • betty coacht

  Coach bij koerswijzigingen

  zodat je bewust kiest voor klanten en opdrachten die écht bij je passen

Betty van Wijngaarden

Betty van Wijngaarden

“Zzp-coaching is sparren op professioneel niveau.
Over hobbels, koerswijzigingen, belemmerende gedachtes, meer zelfkennis, of gedragsverandering. Helder krijgen wat je doelen zijn, welke hindernissen je ervaart en die stapsgewijs overwinnen.
Als coach ondersteun ik je door te luisteren,
inzicht te laten krijgen, en aan te moedigen tot actie
– het liefst met enig gevoel voor humor!”

Coaching voor zelfstandig professionals


JAARPROGRAMMA & BOOSTERPROGRAMMA


Slapeloze nachten omdat je wel leuke opdrachten hebt maar er te weinig mee verdient? Of heb je juist een prima inkomen, maar vind je je opdrachten niet (meer) leuk? Tijd voor een koerswijziging!

• Hoe haal je als zelfstandig professional díe opdrachten binnen die je het allerliefste doet én waar je een goed inkomen mee verdient?

• Je wilt je klanten laten weten dat jij er bent en wat je te bieden hebt. Maar hoe profileer je jezelf aansprekend op je website en in andere geschreven communicatie?

• Als mensen je vragen waar jij goed in bent, verzand je in algemeenheden en vage termen. Weet je eigenlijk wel waar jij - volgens je klanten - in uitblinkt?

• Bij het woord ‘netwerken’ krijg je rode vlekken in je nek. Hoe kan jij ontspannen leren netwerken op een manier die bij jou past en waar je je prettig voelt?

• Als een klant je vraagt om een offerte moet je iedere keer opnieuw het wiel uitvinden. Hoe breng je één lijn in je tarieven, offertes en acquisities?

• Je kan best wel wat. Maar als je je diensten ‘moet’ verkopen, slaat de onzekerheid toe of het eigenlijk wel wat voorstelt. Hoe kan je wat steviger in je schoenen staan?

Herken jij je hier in? Dan is coaching voor zelfstandig professionals wellicht ook iets voor jou.

Jaarprogramma (12 maanden)

Je bent een zelfstandig professional met ervaring, maar je wilt je bedrijfsvoering verder professionaliseren. Of misschien ben je een startende zzp’er en wil je graag een vliegende start maken. Dat kan met het Jaarprogramma “Opdrachten binnenhalen die je het allerliefste doet voor een goed inkomen”.

Intensief
Dit intensieve en inspirerende Jaarprogramma is uitermate geschikt voor zelfstandig professionals die graag grote stappen willen maken en van aanpakken houden. Een jaar lang werk je er tijdens dit programma aan om zowel jouw zakelijke als persoonlijke ontwikkeling een stevige boost te geven. Zodat je díe opdrachten binnenhaalt die je het állerliefste doet en waar je een goed inkomen mee verdient. Met een goede balans tussen werk en privé, voldoende tijd om samen met je partner, gezin of vrienden te ontspannen en te genieten van het leven. En met de voldoening dat je werk doet dat ook écht bij je past en waar je waardering voor krijgt.

Exclusief
Het Jaarprogramma is mijn meest exclusieve en uitgebreide aanbod en bestaat uit intensieve coaching tijdens 1-op-1-sessies (gemiddeld 1x in de drie weken), per telefoon, Skype of via andere online communicatiemiddelen. Daarnaast aangevuld met vele extra whitepapers, artikelen, tools en oefeningen op papier. Ook mag je standaard meedoen met alle workshops en cursussen die worden gegeven.

Maatwerk
Hoewel we ieder Jaarprogramma in overleg tailormade toesnijden op jouw specifieke ontwikkelingsvragen en –wensen, besteden we sowieso aandacht aan een vijftal onderdelen, namelijk ‘wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik’, ‘profileren en communiceren’, ‘marketing, netwerken en acquisitie’, ‘financiën’ en ‘mindset’ (zie hieronder de toelichting in de blokjes bij de "vogeltjes").

Het Jaarprogramma is het meest geschikt voor zelfstandig professionals, die:
> in een jaar tijd grote stappen willen maken
> een grotere koerswijziging of (veel) professioneler werken beogen
> een goed inkomen willen verdienen met de opdrachten die ze het allerliefste doen
> leergierig en actiegericht zijn
> ervaren zijn
> net (willen) starten


De investering voor het jaarprogramma bedraagt € 4500,- ex btw (bij volledige betaling in 1 keer voor aanvang).
Betaling in termijnen is mogelijk (voor aanvang € 2500,- ex btw in een keer te voldoen, gevolgd door 10 geautomatiseerde maandelijkse termijnen van € 275,- ex btw).

Heb je nog vragen? Mail naar betty@vanwijngaardencoaching.nl. Dan maken we een afspraak (telefonisch of live) om jouw wensen door te spreken.

Boosterprogramma (3 maanden)

Als ervaren zelfstandig professional zoek je - kort maar krachtig - ondersteuning bij een specifieke hobbel die je met regelmaat tegenkomt. Je wilt bijvoorbeeld beter leren communiceren wat jou onderscheidt van andere zelfstandigen. Of je bent een startende zzp’er en hebt behoefte aan een coach die je helpt focussen op de stappen waar jij je nu het beste als eerste op kunt richten, zodat je bedrijf een vliegende start maakt.

Kort maar krachtig
Tijdens het Boosterprogramma werken we drie maanden lang tijdens 1-op-1 live sessies (gemiddeld 1x in de twee weken) in een programma-op-maat aan één of twee van jouw meest prangende coachingsvragen of hobbels. Ook bij dit programma besteden we aandacht aan een vijftal onderdelen, namelijk ‘wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik’, ‘profileren en communiceren’, ‘marketing, netwerken en acquisitie’, ‘financiën’ en ‘mindset' (zie hieronder de toelichting in de blokjes bij de "vogeltjes"). Maar het is afhankelijk van de coachingsvragen op welke onderdelen de meeste nadruk komt te liggen. Tijdens de sessies praten (en lachen) we doorgaans veel, afgewisseld met oefeningen en uiteenlopende werkvormen, bespreken we huiswerk- en praktijkopdrachten, en monitoren we behaalde resultaten.

Ontwikkelpunten
Desgewenst kan het Boosterprogramma zich ook focussen op een specifiek ontwikkelpunt, zoals:
* Meer zelfvertrouwen ontwikkelen, bijvoorbeeld om presentaties te geven
* Grenzen leren aangeven of feedback leren geven
* Weloverwogen een keuze maken, zoals het wel of niet accepteren van een (grote) nieuwe opdracht
* Communicatie- en gedragsstijlen leren herkennen en daar bewust op aansluiten
* Leren omgaan met lastig gedrag van opdrachtgevers.

Het Boosterprogramma is het meest geschikt voor zelfstandig professionals, die:
> in korte tijd een of twee concrete stappen willen maken
> tijdelijk een stok achter de deur zoeken tijdens koerswijziging of opstart
> ondersteuning willen om scherper te focussen
> een professioneel klankbord zoeken
> leergierig en actiegericht zijn
> ervaren zijn
> net (willen) starten

De investering voor het Boosterprogramma bedraagt € 1250,- ex btw (bij volledige betaling in 1 keer voor aanvang).
Betaling in termijnen is mogelijk (voor aanvang € 800,- ex btw in een keer te voldoen, gevolgd door 2 geautomatiseerde maandelijkse termijnen van € 275,- ex btw).


Heb je nog vragen? Mail naar betty@vanwijngaardencoaching.nl. Dan maken we een afspraak (telefonisch of live) om jouw wensen door te spreken.

 

1. Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik:

1. Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik:

Zelfkennis over wie je bent, wat je wilt, wat je drijfveren zijn en waar je echt goed in bent, biedt je een stevige basis om je zakelijk verder te ontwikkelen. Aan dit onderdeel besteden we doorgaans relatief veel tijd.
2. Profileren en communiceren:

2. Profileren en communiceren:

Zelfkennis is een goed uitgangspunt om je authentiek en ontspannen te kunnen profileren naar toekomstige cliënten. Want als je je écht realiseert wat je in huis hebt, is het een stuk makkelijker om daar op een natuurlijke manier over te vertellen. Het is niet langer een verzonnen verhaaltje over jezelf; je weet – en voelt ook – dat dit echt is. Dus komt het ook duidelijker over. Hierbij besteden we desgewenst ook de nodige aandacht aan geschreven communicatie, zoals website, brochure, acquisitiebrief en bloggen.


3. Marketing, netwerken, acquisitie:

3. Marketing, netwerken, acquisitie:

Krijg jij rode vlekken in je nek bij deze termen? Vind je dat marketing en netwerken alleen iets zijn voor pusherige salestypes? Of wacht je maar af welke klanten of opdrachten per toeval op je pad komen? Het kan ook anders. Er zijn mensen (toekomstige klanten) ergens daarbuiten, in de wereld, die staan te springen om de service, diensten of producten die jij te bieden hebt. En nee, die hoef je niet door hun strot te duwen 🙂 . Maar het is wel zo handig als jij laat weten dat jij, samen met jouw service of product, bestaat. Als je deze activiteiten structureert, dan doe je dus eigenlijk aan marketing. Er zijn tips en tricks te over. Waarbij we het niet moeilijker gaan maken dan het is.

4. Financiën:

Hoeveel omzet heb jij gemiddeld per maand minimaal nodig om te kunnen ‘overleven’? Heb je enig idee wat jouw omzet en winst vorig jaar waren? En wat is je financiële doel voor het huidige jaar? Werk jij met vaste tarieven of moet je voor iedere offerte weer opnieuw het wiel uitvinden? Voor het complexere werk kan een boekhouder je helpen. Maar je wilt toch minimaal weten hoeveel je moet reserveren voor de belasting en inzicht hebben of je dit jaar nu beter of slechter draait. Je hoeft geen accountant te zijn, maar globaal inzicht in de cijfers hoort er voor een professional wel bij.


5. Mindset:

Hoe ga jij om met tegenslagen? Beperk je jezelf in je ontwikkeling door belemmerende overtuigingen? Of misschien kom je de ‘pleaser’ in jezelf af en toe erg tegen (‘ik mag geen nee zeggen’). Sta je voor bepaalde keuzes maar lukt het je niet om weloverwogen een knoop door te hakken. Of voel je je in sommige situaties verlamd door onzekerheid? Overtuigingen kunnen je soms helpen, maar ook onbewust tegenwerken als je een nieuwe stap wilt nemen of je verder wilt ontwikkelen. Vaak is het dan nuttig om met enig geduld te bekijken welke overtuiging je in een situatie in de weg zit en ontdekken hoe je daar beter mee om kunt gaan. Hier zijn geen pasklare oplossingen voor, maar wel diverse oefeningen die het inzicht in en begrip voor jezelf kunnen vergroten.Hoe we het aanpakken

Een coachingstraject bestaat uit een intakegesprek, een coachingsplan en de coachingsessies.

Intake
Tijdens het intakegesprek van ongeveer een uur stellen we gezamenlijk vast aan welke loopbaandoelen of “hobbels” jij in coaching wilt werken, welke verwachtingen je hebt en wat het gewenste resultaat is.
Een intakegesprek is altijd vrijblijvend. Dat betekent dat je daarna geen enkele verplichting hebt om een volledig coachingstraject of meerdere sessies af te nemen.
Voor het intakegesprek hanteren we een speciaal tarief van 50 euro (ex. 21% btw).

Coachingsplan
Het coachingsplan vormt de basis voor de coachingsessies. Hierin omschrijven we de doelen die jij het belangrijkste vindt. Ook maken we hierin enkele praktische afspraken, zoals frequentie, tijdsduur en tarief.

Coachingsessies
Zodra jij (en eventueel je werkgever) akkoord bent met het coachingsplan, starten we met de sessies. Soms is een enkele sessie voldoende. Vaker gaat het om meerdere sessies verspreid over een langere periode.

Wat is coaching?

In coaching komen de “normale” dilemma’s, hobbels en keuzes aan bod, waar veel mensen vroeg of laat in hun leven tegenaan lopen. Bij veel hobbels lukt het je prima om daar zelfstandig overheen te stappen. Maar sommige issues zijn wellicht wat moeilijker: je komt ze regelmatig tegen en hebt de indruk dat je geen stap vooruit komt. Of je beoogt een koerswijziging als zzp'er, maar weet niet hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. In zulke gevallen kan coaching uitkomst bieden. De coach helpt je om helder te krijgen welke doelen je nastreeft, welke hindernissen je daarbij ervaart en hoe je die stap voor stap kunt overwinnen. Deze stappen neem je zelf, vanuit jouw eigen kracht en mogelijkheden. De coach streeft ernaar om je van jouw eigen potentieel bewust te maken, zodat je deze optimaal kunt gebruiken. In het coachingstraject zijn de coach en de cliënt gelijkwaardige partners, waarbij de coach de cliënt ondersteunt, aanmoedigt en soms uitdaagt bij het behalen van de zelfgekozen doelen. Coaching is overigens geen (psycho)therapie. We “helen” dus geen pathologie of trauma’s uit het verleden. Al kan het verleden wel als gespreksonderwerp in coaching ter sprake komen.

Workshops en cursussen

Voor zzp'ers met behoefte aan specifieke informatie, behandel ik ook diverse onderwerpen in workshops en cursussen. Deze geef ik in Duivendrecht (regio Amsterdam). Bijvoorbeeld de kennismakingsworkshop "Doelgericht netwerken voor nieuwe opdrachten", en de verdiepende cursus (3 dagdelen) "Marketing op maat - haalbaar, effectief én persoonlijk". Maar ook de kennismakingsworkshop "Schrijven met de focus van een journalist" (voor zzp'ers). Zie de Agenda onder de navigatie- knop 'Inspiratie' - voor exacte data en prijzen.

Betty vertelt:

‘In mijn loopbaan heb ik meerdere coaches gehad, zowel officiële als officieuze, waarvan er drie heel belangrijk voor me zijn geweest. Allereerst mijn eerste “grote” vaste opdrachtgever, een bladenmaker: zij heeft me gezonde zakelijkheid, doelgroepgericht schrijven en de basisbeginselen van bladen maken geleerd. Ten tweede mijn loopbaan- en ondernemerscoach: zij heeft me geholpen om helder te krijgen wie ik ben, welke opdrachten bij mij passen en me het vertrouwen gegeven om mijn dromen waar te maken. En tot slot mijn pleegvader: mijn grootste “fan”, hij heeft me altijd aangemoedigd en was trots op elke stap die ik nam. Als professioneel coach geef ik deze verschillende facetten ook graag weer door aan mijn cliënten.’

Marlies Beerman

Marlies Beerman

was senior marketeer bij Reed Business Education tijdens hun samenwerking

Ik heb Betty leren kennen als een inspirerend persoon, die mensen in hun waarde laat en laat zien dat door bij jezelf te blijven, sterke punten het beste tot hun recht komen. Betty straalt warmte en rust uit en stelt je in de gelegenheid om buiten geijkte paden te gaan op een manier die bij je past en die je helpt om je doelen te verwezenlijken. Bovendien is Betty een prettig persoon om mee samen te werken.

Frouwine de Graaff

Frouwine de Graaff

Independent artist, heeft een coachingsgesprek met Betty gehad in mei 2016

Betty is great. I have just come back from a session with her with a mind full of ideas and new energy to make them real!

Monique Holtkamp

Monique Holtkamp

was manager bij Imago Mediabuilders tijdens hun samenwerking voor het boek 'Contracteren en declareren voor medisch specialisten'

We hebben Betty in 2011 tot volle tevredenheid ingeschakeld als freelance auteur voor een boekje. Betty is een plezier om mee te werken en onze opdrachtgever was zeer tevreden over het resultaat.

Suzanne Krom (MA)

Suzanne Krom (MA)

freelance bureauredacteur en redactiecoördinator, heeft een coachingstraject gedaan bij Betty van maart tot en met juli 2015

Bij het starten van mijn eigen bedrijf miste ik iemand om op professioneel niveau mee te sparren. Het coachingstraject van Betty bood een geweldig klankbord en hielp me bij het bepalen van de koers. Betty is een warme, enthousiaste persoonlijkheid en een betrokken coach: ze denkt met je mee en pakt problemen direct aan. De belangrijkste les voor mij? Als zelfstandige heb je veel meer de regie over je eigen loopbaan!

Femke Okx

Femke Okx

eigenaar Redactiebureau Chapeau, heeft een loopbaan-coachingstraject gedaan bij Betty van maart tot en met september 2015

Toen ik op een dood spoor zat met solliciteren, heeft Betty me laten zien hoe bijvoorbeeld LinkedIn beter te gebruiken. Haar positiviteit en tips gaven me weer moed om door te gaan en nieuwe wegen te bewandelen. Dankzij haar achtergrond in de communicatie weet ze waarover ze praat, waardoor ze als coach voor mij heel waardevol is geweest. Inmiddels ben ik als zzp'er gestart met mijn eigen redactiebureau.

Aleid Eigenraam

Aleid Eigenraam

zelfstandig communicatieadviseur, heeft een coachinsgesprek gehad met Betty in juli 2015

Betty luisterde en vroeg, hielp mij de richting op te gaan waar ik naartoe wilde met tips om daar te komen. Een prettige en open vrouw die haar ervaring graag met mij wilde delen. Fijn als een “vreemde” je de spiegel eens voorhoudt. Een aanrader voor alle zzp'ers. Oók - of misschien juíst - na jarenlange ervaring.

Isabel Nabuurs

Isabel Nabuurs

INTERIEUR- EN ARCHITECTUURFOTOGRAAF, HEEFT EEN COACHINGSTRAJECT GEDAAN BIJ BETTY VAN MAART TOT EN MET JULI 2015

In vijf coachings-sessies heeft Betty me enorm laten groeien als ondernemer. In alle rust hield ze me een spiegel voor en liet me inzien waar mijn kracht ligt en hoe deze in te zetten. Met handige tips heeft ze me geholpen om een lijn te brengen in mijn acquisities en onderhandelingen. Haar enthousiasme en humor zijn aanstekelijk en maken de wereld een stuk mooier!